Könyvek,  Young Adult könyvek

Szabó Krisztina: Az ellopott kívánság

A könyvhöz tartozó könyvklubos kérdések

Ardahan világa kvíz

Miért érdemes elolvasni?

Bár Az ellopott kívánság nem olyan komoly témájú, elgondolkodtató olvasmány, amikről általában írni szoktam, egyik kedves barátnőm debütáló regényéről lévén szó, úgy döntöttem kivételt teszek, és megírom hozzá a szokásos bejegyzéseket. 😊 Igazi romantikus Young Adult fantasy, így a zsáner kedvelőinek kihagyhatatlan olvasmány. Nagyon igényesen megírt történet szép érzelmi ívvel és hangulatos leírásokkal. Nem hiányoznak belőle a műfaj kötelező elemei sem: a mágia, a sármos herceg, a titkok, a rejtélyek, a pezsgő romantika. Ha könnyed kikapcsolódásra vágysz, bátran ajánlom. Biztosan magával repít Az ezeregyéjszaka meséinek varázslatos világába.

Miről szól?

A történet az Ardahani birodalomban játszódik, ahol Aliya tolvajként igyekszik boldogulni. Ez a legbiztosabb módja annak, hogy minél előbb kellő aranyat gyűjtsön össze, és elhagyhassa a kegyetlen Ishaq szultán uralma alá tartozó területet. Ám hamarosan olyan megbízást kap, ami nemhogy a menekülését segítené elő, egyenesen a város középpontjába vezeti: a szultáni palotába. Kénytelen alkalmazkodni az udvar hatalmi játszmáihoz, és közben minél hitelesebben eljátszani Asmar herceg szeretőjét, hogy együtt ellophassák a szultán féltve őrzött lámpását.

A kalandok, a csavarok és a szerelmi szál alakulása közben részletesen megismerhetjük Ardahan világát és az uralkodócsalád tagjait irányító politikai tényezőket. A birodalmat ugyanis háború fenyegeti, és a fennálló feszült helyzetre a szultán gyermekei más-más megoldást látnak. Mi mindent hajlandó feláldozni Asmar herceg azért, hogy elkerülje a háborút? És meddig tudja Aliya megtartani a titkát a mágiával bíró szultáni sarjak között?

Kinek ajánlom?

Minden romantikus Young Adult fantasy rajongónak és azoknak is, akik megismerkednének a műfajjal. Azoknak, akiket elvarázsol a keleti kultúra, vagy csak egy kellemes, hangulatos olvasmányra vágynak egy esős napon. A kiadó 16 éves kortól ajánlja, de 14 éves kortól is teljesen jól fogyasztható – nincsenek benne túlzóan kegyetlen jelenetek, a romantikus részek líraian árnyaltak, a történet elemei pedig megfelelnek az ifjúsági könyvektől elvárható ívnek.

Mire számíts?

Romantika: 5/5

Kaland: 4/5

Rejtély: 3/5

Mágikus hangulat: 5/5

Líraiság: 2/5

Komoly témák: 1/5

A könyv a moly.hu-n

A kiadó interjúja Szabó Krisztinával

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük