Extrák,  Könyves kihívások, játékok, naplók

Éves olvasástervező

Kattints ide az éves olvasástervező letöltéséért!

Mi is az az éves olvasástervező?

Tulajdonképpen pontosan az, amit a neve is sugall. 🙂 Egy olyan napló, amiben az év végén összeírhatod a következő évre vonatkozó könyves terveidet, például hogy milyen könyveket fogsz olvasni, azok közül melyiket szeretnéd megvenni vagy kölcsönkérni, hány könyvet szeretnél elolvasni, vagy milyen könyves eseményeket vársz. Bármit beleírhatsz, amit a következő évre tervezel, és bármit feljegyezhetsz benne, amit fontosnak tartasz. Így az év elején könnyebben kijelölheted az olvasmányaidat, átláthatod, milyen célokat tűztél ki magadnak, az adott év végén pedig visszanézheted, ezekből mennyit sikerült megvalósítanod.

Kitöltési útmutató a blog tervezőjéhez

Ha szeretnél egy mintát ahhoz, hogyan is nézhet ki egy éves olvasástervező, kattints az oldal tetején lévő linkre, és töltsd le a blog tervezőjét! Igyekeztem átfogó tervezőt összeállítani, amit természetesen kiegészíthetsz a számodra még fontos pontokkal.

Tervezett olvasmányok: Ezeket két kategóriába szedtem: amiket mindenképp elolvasnál, és amiket csak talán. A táblázatban feljegyezheted a könyv címét, kiadóját, oldalszámát és műfaját, hogy teljes képet kapj róla. Az utolsó oszlopba pedig beírhatod, honnan tervezed beszerezni a könyvet – azaz megvennéd, kölcsönkérnéd vagy kikölcsönöznéd.

Céljaim: Itt eldöntheted, hány könyvet és oldalt szeretnél olvasni a következő évben, és kitűzhetsz egy extra könyves célt is, egy könyves újévi fogadalmat – például hogy egy adott műfajból/írótól hány könyvet olvasnál, vagy hogy hetente hány oldalt szeretnél olvasni.

Könyves események: Ide kiírhatsz minden eseményt, megjelenést, amit vársz, minden adatot, amit már tudsz róluk – például a helyszínt, az időpontot, a kiadót.

Kihívások: Ha már van terved, milyen könyves kihívásokon vennél részt szívesen jövőre, azt itt jelölheted. Ezeket is két csoportra osztottam: amiket mindenképp teljesítenél, és amiket csak talán. Ide is bármilyen részletet feljegyezhetsz – például a kihívás típusát, kikötéseit, az elolvasandó könyvek számát.

A dokumentum háttérképének forrása: Image by upklyak on Freepik

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük